Lezing 11 december 2019 - Jan Willem Lagerweij- De bloeiende Andes Trail

Helaas kan Jan van der Linden wegens gezondsheidsredenen woensdag 11 december niet naar Geldermalsen komen voor zijn lezing over orchideeën. Jan Willem Lagerweij gaat hem vervangen en gaat een presentatie houden over zijn fietstocht in het Andesgebergte: de bloeiende Andes Trail.

Hij vertelt hierover het volgende:

"Tijdens mijn presentatie neem ik u mee op de fiets voor een tocht van 11.000 kilometer over hoge passen in het Andesgebergte. En over de pampa’s, de eindeloze vlakten van Patagonië, het leefgebied van gaucho's, de Argentijnse equivalent van de cowboy.  U ziet  prachtige foto’s van bloeiende Cactussen, Amaryllissen, Passiebloemen, Fuchsia’s, bloeiende Quinoa, Berberis, gladiolen en nog veel meer. De presentatie  is een mooie mix tussen bloemen en planten, cultuur, natuur en landschappen. Ook krijgt u een beeld van hoe de mensen in de Andes leven ver van waar normaal de toeristen komen.

Tijdens deze lange Andes Trail door Zuid-Amerika zijn de wegen vaak omzoomd met bloeiende brem, gunnera’s, lupine’s, hagen van fuchsia’s, miljoenen slaapmutsjes, alstoemeria’s. En prachtige bloeiende bomen, soms vol met schitterende bromelia’s. Ook zien we velden met rozen voor de handel in Europa.

Na een avontuurlijke fietstocht van ruim vier maanden eindigt onze reis in het Argentijnse Ushuaia. Het is de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld en wordt ook wel 'Fin-del-Mundo' genoemd. Maar wat ons betreft niet alleen het einde van de wereld maar in 2014 ook van ons avontuur door en over de Andes."

Plaats en tijd: ‘Ons Huis’, Herman Kuijkstraat 11, 4191 AH Geldermalsen
Datum: woensdag 11 december 2019