West-Betuwe

Tuinbezoek in Schelluinen - GAAT NIET DOOR

In onze tuin is veel te beleven. De bloemenborders voor en naast het huis hebben diverse kleurenthema’s, zoals overwegend blauw/wit/paars, roze/wit en geel/oranje/rood. Verder een perkje met lavendel met witte rozen en een pergola met diverse begroeiing. Achter het huis zijn langs het middenpad rozenborders te zien met witte, respectievelijk zalmkleurige rozen met langs beide perken een brede rand lavendel. Ook is er een rondje met rode rozen.

In het midden van de tuin ligt een natuurlijke vijver, waarbij een moerasgedeelte dit jaar wordt aangelegd. Achter de vijver ligt de prairietuin met uiteraard diverse grassoorten, maar daartussen ook heel veel vaste planten in diverse kleuren en bloeiwijzen. Niet te vergeten zijn de moestuin, met daarin o.m. een aspergebed, een kas van gaas (tegen ongewenste insecten), een glazen kas en een fruitkooi, die de daarin geplaatste fruitboompjes en -struiken beschermt tegen de vogels.

Tot slot niet te vergeten een stukje van de tuin waarin allerlei tuinafval wordt verwerkt tot compost waarin zaden/ onkruiden, schimmels en ziekten niet meer voorkomen, omdat de bereikte temperatuur oploopt tot 60-70 gr. en er dus een mooi product overblijft om opnieuw in de tuin te kunnen gebruiken.


Datum: woensdagavond 8 juli van 19:30 – 21:30 uur
Entree: € 3 per persoon

Locatie: Henny en Chris Fuit, Voordijk 37, 4209 SC Schelluinen
Aanmelden: tot uiterlijk  2 juli bij de activiteitencommissie : Inge Steen (0345-683246) of Marloes Noodelijk (0345-682086) of via info(at)west-betuwe.groei.nl