Lezing 9 oktober 2019 - Els Weijers - Geschiedenis van de tuinarchitectuur

Els vertelt: “Mijn werk is mijn hobby, of andersom. Zelfs tijdens vakanties vind ik niets leuker dan tuinen bezoeken. Inmiddels heb ik veel mooie, oude en bijzondere tuinen in Europa gezien en gefotografeerd. Van de foto’s die ik op mijn reizen heb gemaakt en met de kennis die ik tijdens mijn opleiding kreeg bij het vak kunstgeschiedenis, heb ik deze lezing samengesteld.

Tijdens deze lezing neem ik u mee op een reis door de tijd. Hoe ontstonden eeuwen geleden de eerste tuinen, welke planten gebruikte men en hoe ontwikkelde de tuinarchitectuur zich? We beginnen in de oudheid, bespreken de Romeinse tuin, zien foto’s van het prachtige Alhambra, bezoeken tuinen uit de renaissance in Italië en baroktuinen in Frankrijk en nog veel meer.

Ik laat zien hoe maatschappij, politiek, kunst en tuinarchitectuur in de loop der eeuwen met elkaar verweven zijn. We eindigen bij een hedendaagse kunstenaar die al deze elementen in zijn werk terug laat komen”.

Plaats en tijd: ‘Ons Huis’, Herman Kuijkstraat 11, 4191 AH Geldermalsen
Datum: woensdag 9 oktober 2019