Lezing 11 maart 2020 - Arjan Schepers - Samenstellen van natuurlijke beplantingen

Voor wie met bustocht naar Salland is mee geweest, is Arjan Schepers geen onbekende. Afgelopen jaar ontving hij ons op zijn kwekerij in Mariënheem (bij Raalte). Tijdens de rondleiding liet hij een bijzonder assortiment planten zien en vertelde ons over de toepassing ervan. Naast kweker is Arjan ook tuinontwerper. In de lezing zal hij uitleggen hoe je met vaste planten een beplanting kunt samenstellen die niet alleen mooi is maar ook klimaatbestendig, goed voor biodiversiteit en onderhoudsvriendelijk.

Vanuit zijn ervaring als kweker weet Arjan wat planten nodig hebben om mooi en gezond te kunnen groeien, als ontwerper gebruikt hij deze kennis om goede plantcombinaties te maken die meer zijn dan alleen een verzameling planten. Arjan zal een aantal van de ontwerptechnieken laten zien, die maken dat een natuurlijke beplanting er mooi uitziet en niet overkomt als een verwaarloosde tuin.

Deze ontwerptechnieken zijn ook in privétuinen te gebruiken en kunnen worden toegepast op zowel natuurlijk ogende beplantingen, als ook voor formelere, veel rustigere tuinen. Het zijn nuttige handvaten voor het zélf ontwerpen van een goede beplanting zodat uw tuin mooi is, weinig onderhoud vraagt en bijdraagt aan een gezondere leefomgeving. Een lezing dus voor iedereen die een onderhoudsarme, diverse en mooie beplanting wil! Natuurlijk laat Arjan ook veel foto’s zien van interessante en nieuwe vaste planten die in de beplantingen gebruikt kunnen worden en zal hij planten meenemen voor verkoop.

Plaats en tijd: ‘Ons Huis’, Herman Kuijkstraat 11, 4191 AH Geldermalsen
Datum: woensdag 11 maart 2020
Aanvang: 20.00 uur, na de algemene ledenvergadering (start 19.30 uur)
Entree voor de lezing: gratis voor leden, niet-leden € 3,50